I Politiken fremgår det i dag, at Akkrediteringsrådet vil lukke uddannelsen Humanistisk Informatik, AAU i både Aalborg og København.  

Det er lidt mærkeligt, at de vil lukke mit studie. På den ene side forstår jeg dem godt – der er gevaldige, rådne problemer på AAU og Hum. Inf. generelt, hvor det er nemmere at få 12 end dumpekarakteren. Dette har også været medvirkende til mit valg om at tage mit god tøj og gå til sommer, når jeg har bestået min bachelor. På den anden side så er de præsenterede “fakta” (fra denne artikel sidste år) stadig misvisende. Det var IKKE 4 ud af 25, der dumpede specialet generelt. Disse tal stammer fra de 25 studerende, der fik udsat specialet. Det er således en ubrugelig og ikke mindst åndssvag sammenligningen med RUC og sloppy journo-arbejde.

Når det er sagt, er der dog ‘grønt lys’ herfra undertegnede til at lukke Hum. Inf. med håb om, at den på sigt kan genopstå i en skærpet udgave.

Som min ven, Philip, og jeg jokede om, kommer vi så til at stå med en BA i [ikke eksisterende]?

Det vides endnu ikke, hvilke konsekvenser afgørelsen har for de nuværende studerende, men rektor Per Michael Johansen udtaler, at han “bestemt går ud fra, at de bachelorer, der er kommet ind, kan køre igennem uddannelsen”  – alt andet ville også have været urimeligt. Det er dog først senere på ugen, at rektoren forelægges begrundelsen for lukningen på skrift. Denne begrundelse ser jeg meget frem til at se.

Læs artiklen her: http://politiken.dk/…/akkrediteringsraad-universitet-skal-…/