BOLIG EDITION

I år har 91.231 ansøgt om en plads på en videregående uddannelse. Inden længe slår universiteterne dørene op og byder 64.397 af dem indenfor. Studiestart er en tid, hvor man som nyudklækket studerende står med flere spørgsmål end Karsten Hønge (vikaren fra Helvede) kan stille til en spørgetime. Det kunne fx være: ”Hvor skal jeg bo henne?”, ”Hvilke bøger skal jeg købe?” og ikke mindst bekymringer om gruppeinkludering, rustur, studieteknikker, skema og hvordan man skal klare den umenneskelige ’information overload’.

Derfor vil jeg tage fat i disse emner, nogle mere overfladisk end andre, sparre dig for en masse fodfejl (jeg taler af erfaring), og på overskuelig vis gøre dig klar til at sparke dørene ind med en hel del mindre bekymringer end dine studiekammerater.

Bolig – formodentlig har du allerede fået fat i en bolig (det stigende antal af forældrekøb fortsætter ufortrødent), da det pr. dags dato er ved at være ’op over’, hvis ikke så fortvivl ej, for der er stadig mange muligheder:

I de største byer er der portaler for ungdomsboliger. Hjemmesiden http://www.ungdomsboliger.dk har samlet dem for dig og linker eksempelvis til www.ungdomsboligaarhus.dk for studerende i Aarhus.

Studieboliger er som regel væsentlig billigere end almene boliger, som du kan skrive dig op til ved diverse boligforeninger. I Aarhus kan www.aarhusbolig.dk anbefales, da det er en sammenslutning af alle Aarhus’ boligforeninger og dermed har et bredt udvalg og ikke mindst et lavt årligt gebyr på 100kr.

Står du i lort til halsen og er blevet tilbudt at bo i en husvogn 15 km væk fra dit studie, kan du overveje at kigge mod www.boligportalen.dk, hvor det kan gå rigtig hurtigt. For at få succes på Boligportalen kræver det en fin, simpel og velskrevet profil, en god – men vigtigst af alt – HURTIG AFSENDT ansøgning, for der er virkelig rift om buddet. At oprette en profil på boligportalen er en forholdsvis dyr affære: 2 måneder for 395 kr., men jeg kan berette, at jeg selv har en 100 % succesrate (2 ud af 2 forsøg) på Boligportalen i hhv. København og Aarhus. Tricket er tage sig tid til monitorere Boligportalen og være first mover, når der dukker et nyt spændende boligtilbud op. Derefter er det meget vigtig at få sat et ansigt/navn på sin ansøgning, så den differentierer sig fra de 500 andre ansøgninger, som boligudlejeren sidder inde med efter en time. Derfor ringer jeg altid til udlejeren, stiller et uddybende spørgsmål til ansøgning (ex: ”Jeg kunne ikke læse mig til om internet/tv/el var inkluderet…”), hvilket muliggør, at jeg får præsenteret mig selv og gjort opmærksom på min ansøgning. Derefter må charmen klare den resten af vejen, når du bliver indkaldt til samtale.

Jeg håber, at du har fået fat i en lækker lejlighed, så du kan krydse én ting af din liste inden studiestart – hvis ikke, så ønsker jeg dig masser af held og lykke.

I næste blogindlæg vil jeg tage fat på emnet vedr. køb af studiebøger, hvor jeg vil præsentere måder, hvorpå du kan undgå at smide mange unødvendige penge ud ad vinduet.

 

(foto fra samf.ku.dk)